👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Sandhia's Vegetarisch Eten: tips en inspiratie
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Bojo (cassave lekkernij)

Home Recepten
Bojo (cassave lekkernij)
Afbeelding van Bojo (cassave lekkernij)

Bereidingswijze

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

TIP: Gebruik witte suiker voor een witte bojo of lichte basterd suiker voor een bruine bojo; voor een gele bojo, gebruik witte suiker en voeg hieraan natuurlijke gele passiekleurstof toe.

Serveertip: De Bojo 1/2 - 1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer met suikermuisjes. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt. Bij gebruik van witte- en bruine suiker, wordt resp. een lichte en mooi bruine Bojo verkregen. Door het gebruik van witte suiker en extra eieren, wordt een mooi gele Bojo verkregen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
George 25 mei 2021 09:51
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Wilmien 30 april 2024 07:42
5/5
Heerlijke roti's en recepten 😎😋
Godfried 29 april 2024 07:38
5/5
Heerlijk lekker allemaal! 😍❤️
Mimi 26 april 2024 17:15
5/5
Super lekker net gemaakt maar wat doe ik als ik het wil bewaren kan dat en hoe warm ik ze weer op dat ze wel knapperig blijven?
Alm 26 april 2024 07:40
5/5
Top website!
Liza Yvonne Kramer 25 april 2024 13:51
5/5
Ik vind het heel heerlijk ,dat ik het Surinaamse eten kan maken
FF 25 april 2024 07:46
5/5
De heerlijkste producten!
Fiona 24 april 2024 08:05
5/5
Heerlijk allemaal! Heul veul kookvideo's. Fijn ❤️
RKS 24 april 2024 00:00
5/5
Dik verdiend dit mooie kookboek! 10 sterren hoor!
Amey-Lee 23 april 2024 08:11
5/5
Hier een grote fan van jullie merk! We hebben enorm veel potten wekelijks in huis staan. Lekker vers maken, en dan weer in de glasbak, super handig en makkelijk. Heerlijk hoe jullie producte n altijd geuren ❤️ ...
Laurie 23 april 2024 00:00
5/5
Zo gigantisch genoten van jullie Nasi. Daarna dit kookboek gekocht, en echt waar ik kook zo goed tegenwoordig. Naast dat jullie kookboek top recepten heeft, goed beschreven in puntenlijst, e n bij elk recept een QR-code die naar een kookvideo gaat. Spelenderwijs leer je ook gewoon beter koken! Aanrader en betaalbaar voor iedereen. ...
Wonoah 22 april 2024 07:42
5/5
Vlees Loempia Trafoesoesoesoeeee for president! ❤️
Nicolette 19 april 2024 07:36
5/5
Heerlijke eenpansgerecht is deze.... Kippendijenfilet met boontjes. Kopieer maar in de zoekbalk. Leuke kookvideo ook! 😍❤️😘
Thomas 16 april 2024 22:00
5/5
Dat was geweldig lekker bedankt!
Dulci 16 april 2024 08:22
5/5
Veelbelovende producten. De Nasi Trafasie 140 gram pot kopen we nu al geruime tijd. De surprisebox met kookboek via bol besteld en staan in de startblokken om alle soorten te gaan uittesten komende tijd. ...
Roderik 15 april 2024 07:22
5/5
Dikke 5/5 voor de dumplings trafasie en de loempia's
OF 12 april 2024 07:40
5/5
De roti curry en roti masala onze favorieten! ❤️
Felicity 10 april 2024 07:54
5/5
Heerlijk om te genieten van al het lekkers!
Rome 9 april 2024 08:17
5/5
5+ sterren voor de makkelijke kookvideo's. Altijd een feest met jullie recepten 😍
Reno 8 april 2024 07:53
5/5
Wanneer je al jaren lekker geniet van Surinaamseten afhaal en erachter dat ze er faja lobi voor gebruiken. Elke dag thuis Faja Lobi! 😇
Geri 5 april 2024 07:23
5/5
Hallo daar! Deze is zo lekker: Roti Masala Ovenschotel.
GG 4 april 2024 07:33
5/5
10 sterren!
Fom 3 april 2024 08:16
5/5
Gekke producten! Mega chill! 🤗
Carmen 2 april 2024 07:09
5/5
Heerlijk genoten van het paasmenu! 😍
Melissa 29 maart 2024 08:01
5/5
Goedemorgen, we willen een review geven op het product Trassie Trafasie. Wat een ongekende smaakmaker, van je rijsttafelgerechten tot aan in snacks, overal geeft het een vollere smaak aan. 5 sterren dus! Gaan komende tijd jullie andere producten ook proberen. Een nieuwe fan erbij!❤️ ...
Antilia 27 maart 2024 08:00
5/5
Deze combinatie van nasi trafasie en bami trafasie is echt de bom! Lekker met vleesjes van de bbq zo met de zomer 🌞🌞🌞
Roberto 26 maart 2024 07:46
5/5
Picobello van Roberto met een beetje van Faja Lobi ❤️
Goof 25 maart 2024 07:06
5/5
Heerlijk hoe dit recept tot stand is gekomen: Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen). Jullie hebben een nieuwsartikel hierover met hoe vouw je dumplings, zo kwam ik bij dit recept t erecht. Ik en mijn vriendin zijn zo enorm gek hierop, en dan maken we er zelf met het recept van onze oma chili saus en speciale sojasaus bij. Oeh! ❤️😍 ...
Remi 22 maart 2024 07:49
5/5
Nasi Goreng Tropical: Oe la la 😊
Vivi 21 maart 2024 07:31
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bojo (cassave lekkernij)

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

Ingrediënten
- mespuntje zout - 1 1/2 kopje melk - 300 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 50 gram rozijnen - 2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker - 50 gram sucade - 1 theelepel amandel essence (aroma) - 150 gram roomboter - Suikermuisjes - 1 kg Cassave geraspt (diepvries) - handvol gemalen of vers geraspte kokos - 30 ml Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk)
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie