reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Nieuws Vegetarische bereidingswijze

Vegetarische bereidingswijze

Tips om Faja Lobi Surinaams eten vegetarisch te bereiden:
  • De (meeste) Faja Lobi producten zijn bereid met uitsluitend plantaardige ingrediënten, tenzij op het etiket anders is aangegeven; gebruik deze plantaardige Faja Lobi producten.
  • Vervang het vlees of de vis in het recept met vegetarische ingrediënten o.a. Tahoe/Tofu, Quorn, Soja brokken, Tivall balletjes, Tempé, Seitan, (vegetarische) Schnitzel of met andere vleesvervangers.

Bereidingswijze vleesvervangers:

  • Harde soorten vleesvervangers zoals soja brokken:
    Vooraf eerst in ruim water zacht koken, afgieten en goed uitknijpen in een vergiet. Snijd het vervolgens in fijne stukjes/reepjes/blokjes en bak het lichtbruin. Hierna kan het in de verdere bereiding in plaats van vlees/vis gebruikt worden.
  • Zachte soorten vleesvervangers zoals Tahoe, Quorn, Tivalballetjes, Tempé, Tofu, Seitan, (vegetarische) Schnitzel:
    Snijd de gewenste vleesvervanger in stukjes/reepjes/blokjes en bak het lichtbruin, waarna het in de verdere bereiding in plaats van vlees/vis gebruikt kan worden.
  • Bij gebruik van Tahoe of Tempé, is het belangrijk dat een flinterdun laagje (dit is de stremsel) van alle 4 zijden wordt afgesneden; dit laagje heeft nl. een wat zure smaak.

Algemene Tips: