👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Sandhia's Vegetarisch Eten: tips en inspiratie
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Home Recepten
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)...
Afbeelding van Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

Bereidingswijze

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling:

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg:

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven:

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Variatietip: Varieer de Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) met Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ro 30 november 2023 07:53
5/5
De lekkerste pastei is van jullie website!
Robertiek 25 september 2023 07:45
5/5
De ovenpastei is zo'n bijzonder gerecht! Leuk verhaal, maar wij aten dit vroeger bij onze overgrootmoeder. Dit is een heel traditioneel en geliefd recept in Suriname! Top merk Faja Lobi, jul lie producten en recepten zijn puur en echt, heel blij mee. ...
Lonni 5 juli 2023 08:10
5/5
De Surinaamse ovenpastei is echt onze absolute favoriet met zo'n fijne smaak structuur, kan je alleen maar van genieten. Gisteren jullie kookboek besteld en erg benieuwd naar. Groetjes Lonne ke 😋😍 ...
DianeV 12 april 2023 14:24
5/5
Zo heerlijk om zelf Surinaams te kunnen koken als Hollandse. Zelfs de Surinaamse vrienden van mijn zoon vinden alles wat ik maak heerlijk * Roti / Soto / Pastei etc * Ik ben blij met jullie mixen :D ...
Mathilda 15 februari 2023 07:56
5/5
Surinaamse ovenpastei ❤️
Mieke 13 februari 2023 08:18
5/5
Surinaamse ovenpastei met Nasi Kiprollade was afgelopen zaterdag het feestmenu. Ze hebben letterlijk alle restjes van de borden gelikt, bedankt voor de altijd kloppende recepten. Ben nooit b ang bij jullie dat iets niet goed gaat! ❤️❤️❤️ ...
Sil 24 januari 2023 08:07
5/5
Heerlijk beginnen met een ijskoude dawet, daarna een milka eksi, daarna de sate trafasie of een vispastei en door naar de nasi trafasie met rollade! Terwijl ik dit typ, op de maandag ochtend , weet ik precies wat ik vanavond ga doen voor mij en mijn man: Dit wat ik net opnoem hahahaha! Love/Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 ...
Rosalie 22 januari 2023 08:37
5/5
Heerlijk! Mijn favoriet is jullie pastei en de vleesbroodjes 😋
Emma Witson 2 januari 2023 08:03
5/5
De ovenpastei is grandioos goed in elkaar gezet, kookvideo spreekt voor zich. Al tig keren een recept online gepakt, maar meeste ovengerechten gaan echt mis. Beter bij betrouwbare websites z oals die van jullie, niks is meer frustrerender dan een recept die fout gaat, al je tijd verloren. Ga zo door toppers ...
Lon 11 december 2022 08:44
5/5
Surinaamse pastei met gehakt (pastei next level) is letterlijk pastei next level! Zo blij met deze smaakmaker. Soms raak je zo verslaafd aan een smaak, dan heb ik met dit wauw.
Ross 20 september 2022 07:31
5/5
Wanneer weer zo'n verrukkelijk pastei recept? Kijk elke dag naar al het lekkers bij jullie hihi
Ross 1 september 2022 08:27
5/5
Heerlijke vleesbroodjes trafasie van jullie! En zo lekker die Pastei vis 😊
Sterre 14 augustus 2022 10:57
5/5
Surinaamse ovenpastei was een echte delicatesse wat hebben we gesmuld. Aankomende weekend een grote BBQ op de planning met al jullie lekkere sauzen als natuurlijk nasi en bami erbij ❤️
Rianne 22 juni 2022 07:49
5/5
Surinaamse pastei gehakt nieuw nieuw nieuw!! Dit weekend proberen 🤗🤗🤗
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Eloise 27 februari 2022 09:09
5/5
Het recept Surinaamse ovenpastei valt goed in de smaak hier! Nu al 3 weken achter elkaar 1 dag op het menu gehad, denk dat hij niet meer eraf gaat. Kunnen jullie meer van deze oven recepten 😎🤗 Zijn al zeker al 8 jaar gebruiker van al jullie producten en de lekkere recepten die erbij horen, ga zo vooral door we genieten en inspireren ons rijk. ...
Alain 2 februari 2022 07:57
5/5
Ovenpastei gemaakt jullie nieuwste recept, zo intens lekker, aanrader voor iedereen die van pastei of een ovengerecht houd!
Gafra 31 januari 2022 07:54
5/5
We hebben in 1 week de vleesbroodje, vlees loempia en vispastei gemaakt en kunnen geen favoriet kiezen. Het maakt je zo gelukkig als alles in 1 keer lukt, is echt alleen met jullie recepten faja lobi sandhia's recepten 😘😋 p.s. ga zo door!!! ...
Regin 30 januari 2022 10:12
5/5
Wat een geweldig recept! Surinaamse ovenpastei zoals ik hem van vroeger ken.
Angelien 23 januari 2022 09:27
5/5
Ons menu van gisteren: - Nasi Trafasie met Sate - Vispastei Trafasie - Vleesbroodjes Trafasie - Chicken Karaage Trafasie met chili saus en Madam Jeanette Mayo IEDEREEN werd gek, nog n ooit zo lekker gegeten ...
Lindatje 13 januari 2022 08:37
5/5
De beste pastei is van jullie, we maken ze bij ieder feestje, we maken ze wel 1 keer per maand, ik trakteer ze op het werk en staan nu zelfs bekend als Linda's de Pastei boer hahahaha 😂 😂
Sterre 5 januari 2022 08:08
5/5
Gaan vanavond de empanadas trafasie maken zin in gisteren vispastei trafasie weer, wat een zachte smaakvolle structuur
Wen 26 november 2021 08:27
5/5
Wat is het vispastei recept toch een knaller zeg! Super sappig en zo smaakvol 🤗 Al 25 jaar groot gebruiker van jullie recepten en producten ga zo door! ❤️
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Lic 16 augustus 2021 12:08
5/5
De beste Surinaamse pastei in town dit recept!! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Pim 13 mei 2024 07:38
5/5
Heerlijke inspiratie voor je weekmenu. Mooie website, goed in elkaar gezet en een fijne nieuwsbrief. 5 sterren verdiend.
samantha 6 mei 2024 03:24
5/5
Het is super verrukelijk! en het het snel te maken! voor mijn kids👍 ik zou het zeker aanraden als je kids hebt en je snel een dine wilt voorbereid groetjes Samantha

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pastei Masterbeef (pastei met zoutvlees voor bij rijst)

1. Masterbeef en kipfilet:

Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes. Snijd de kipfilet in kleine stukken.

2. Vulling: 

Olie verhitten, bak Masterbeef en kipfilet hierin samen met de ui, verse peper en knoflook gaar; daarna Nasi Trafasie (roerbakmix), suiker, spicepowder en de tomatenpuree toevoegen en enkele minuten opbakken. Vervolgens de doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Zout naar smaak toevoegen. De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

3. Bladerdeeg: 

Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen. Ovenschaal invetten, met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg de bodem ervan bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg iets omhoog om hiermee ook de 4 zijwanden van de ovenschaal te bekleden; bestrooi wat bloem erover.

4. Ovenschaal:

De vulling in een ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop. Daarnaa ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

5. Oven: 

Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven en bak de pastei in circa 15-20 minuten op 200 graden goudbruin.

6. Rijst:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  - 1 ui - 1/2 Madam Jeanette peper - 2 theelepels tomatenpuree, 3 takjes selderij - 1 theelepel suiker - 3 teentjes knoflook - 150 gram doperwten (diepvries), - 5 eetlepels zonnebloemolie - 50 gram kouseband of 1/2 winterwortel - 1/2 theelepel spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder), - 3-4 eetlepels Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 5 eieren (hardgekookt) - 250 gram kipfilet - 250 gram Masterbeef - 4 plakjes bladerdeeg (van roomboter) - 2 aardapels (gekookte en in blokjes gesneden) 
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie