reward
Home Nieuws Tips om met onze recepten vegetarische gerechten te bereiden:

Tips om met onze recepten vegetarische gerechten te bereiden:

  • Vervang het vlees of de vis, gebruikt in deze recepten, met vegetarische ingrediënten o.a. Tahoe/Tofu, Quorn, Soja brokken, Tivall balletjes, Tempé, Seitan, (vegetarische) Schnitzel of met andere vleesvervangers.
  • De Faja Lobi producten bevatten uitsluitend plantaardige ingrediënten, behalve Trassie Trafasie, zodat deze producten ook door vegetariërs gebruikt kunnen worden.

Bereidingswijze vleesvervangers:

  • Harde soorten vleesvervangers zoals soja brokken:
    Vooraf eerst in ruim water zacht koken, afgieten en goed uitknijpen in een vergiet. Snijd het vervolgens in fijne stukjes/reepjes/blokjes en bak het lichtbruin. Hierna kan het in de verdere bereiding in plaats van vlees/vis gebruikt worden.
  • Zachte soorten vleesvervangers zoals Tahoe, Quorn, Tivalballetjes, Tempé, Tofu, Seitan, (vegetarische) Schnitzel:
    Snijd de gewenste vleesvervanger in stukjes/reepjes/blokjes en bak het lichtbruin, waarna het in de verdere bereiding in plaats van vlees/vis gebruikt kan worden.
  • Bij gebruik van Tahoe of Tempé, is het belangrijk dat een flinterdun laagje (dit is de stremsel) van alle 4 zijden wordt afgesneden; dit laagje heeft nl. een bittere smaak.

Algemene Tips:

  • Schenk over vegetarische nasi en bami of andere rijst- en pastagerechten eens Satésaus Trafasie.
  • Strooi tijdens de bereiding Knorr Aromat (smaakverfijner met tuinkruiden in poedervorm) over het gerecht.
  • Strooi na de bereiding gebakken uien over het bereide gerecht.
  • Gebruik als bijgerechten o.a. Gebakken Banaan, Zuurgoed.
  • Voor een hetere smaak gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Serveertip:

Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Surinaamse cocktails, shakes, punch.


Overige Informatie: