Bereidingswijze:
1. Tjauw-Min Trafasie:
STAP 1: Pinda Sambel bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
STAP 3: Fruit de ui (gesnipperd) en winterwortel (in reepjes) in 6 eetlepels olie lichtbruin.
STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix) en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 5: De gekookte Chinese mie en taugé toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.
2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo
3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Surinaamse Nasi en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Verdeel Tjauw Min Trafasie aan de ene kant van het bord en Nasi Trafasie aan de andere kant ervan; schenk Pinda Sambel erover. Geef er Gebakken Banaan, Ei-Sliertjes en Surinaams Zuurgoed bij.
Variatietip:
Voeg 100 gram Masterbeef Zoutvlees in stap 3 toe.