reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 18. Faja Lobi Twist Teriyaki Trafasie

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Teriyaki Trafasie

Kookboek Bestellen

18. Faja Lobi Twist
Hoofdgerecht.
4 personen.
30 minuten excl. intrekken.
Mild-Kruidig.
Oven.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Teriyaki Saus:
  • 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 2 tl geraspte gember
  • 4 teentjes knoflook (geperst)
  • 4 el Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 4 el honing
  • 5 el water
  • 2. Teriyaki Kip:
  • 8 stuks (circa 750 gr) kippendijenfilet
  • 2 tl sesamzaad
  • 2 stengels bosui

Bereidingswijze:

1. Teriyaki Saus
STAP 1: Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng het daarna onder voortdurend roeren 2 minuten aan de kook.
STAP 2: De teriyaki saus over de kippendijenfilet (in reepjes) schenken, omscheppen en 20 minuten laten intrekken.
2. Teriyaki Kip
STAP 3: Verdeel het vlees in een ovenschaal en bak het circa 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
STAP 4: Uit de oven halen en bestrooien met sesamzaad en de bosui (fijn gesneden).
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Japans met een twist en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren met Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Sandhia’s Roti.

Variatietip:

Voeg de laatste minuut tijdens het koken van de saus 1 theelepel sesamolie toe.
Varieer de kippendijenfilet eens met drumsticks, zalm, kippenbouten, tahoe of andere vleesvervangers.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*