reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Tenoba (redi bere kokos lekkernij)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Tenoba (redi bere kokos lekkernij)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Lekkernij.
Voor 10 personen.
35 minuten.
Zoet.
Oven.
 
Ingrediënten:
  • 500 gram witte broodmix
  • 3 theelepels rode kleurstof
  • 215 gram suiker
  • 2 volle eetlepels volle melk
  • bloem
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Amandel aroma
  • 250-300 gram kokos (gemalen)

Bereidingswijze:

1. Vulling:
De kokos (gemalen), suiker, vanille suiker, melk, kleurstof, amandel aroma naar smaak goed mengen en op zacht vuur circa 5 minuten koken totdat de suiker geheel gesmolten is.
2. Deeg:
Bereid de broodmix volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het deeg rijzen; verdeel de deegmassa in 3 grote balletjes en rol de balletjes met een deegroller in een ronde pannenkoekvorm uit. Verdeel vervolgens de vulling over het uitgerolde deeg en vouw deze daarna 3 keer om en om in de vorm van een stokbrood. Plak de uiteinde dicht met iets water en bestrijk het deeg met een geklutste ei.
Bak de Tenoba Mithai in 15-20 minuten lichtbruin in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 150-200C; uit de oven halen, wikkelen in een vochtig theedoek (om het zacht te houden, anders wordt het hard) en 5 minuten laten afkoelen.

Serveertip:

Snijd de Tenoba in plakjes in een dikte van 2-3 cm.

Variatietip:

Voeg 2 geklutste eieren aan het deeg toe. Voeg een handvol geroosterde amandelen aan de kokosvulling toe. Voor een vegetarische Tenoba, de eieren achterwege laten.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Jimmy
Wat is dit geweldig lekker zeg, heb het laatst bij een toko mogen proeven en heeft mij verwezen naar dit recept, ga het binnenkort maken!
Naam:*
Email:*
Bericht:*