reward
Surinaams Kookboek Bestellen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Surinaamse vleesbroodjes

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
12 stuks voor 6 personen.
45 minuten.
Mild-Kruidig.
Oven.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1.Vulling: 
STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 3: Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
STAP 4: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen en de laatste minuut de selderij (gehakt) toevoegen.
 2. Bladerdeeg: 
STAP 5: 1 volle eetlepel vulling op een bladerdeeg doen, dichtvouwen, omdraaien en in draaiende beweging rond afwerken. Kluts de eieren en bestrijk daarmee de vleesbroodjes.
3. Oven: 
STAP 6: De vleesbroodjes in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten:  Surinaamse Broodjes en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren met Sweet Chili Trafasie.

Variatietip:

Varieer de kipfilet met gehakt.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*