reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Tjauw Min met geroosterde kip

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Tjauw Min met geroosterde kip

Kookboek Bestellen

Surinammseten
8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
35 minuten.
Kruidig.
Roosteren en Bakken.
 
Ingrediënten:
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1½  el rijstwijn
  • 1 el (afgestreken) tomatenpuree
  • Plakje Surinaamse rode peper (fijn geraspt)
  • 500 gram kipfilet of drumsticks
  • 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min)
  • 1 ui
  • Zonnebloemolie
  • 150 gram groentemix (prei, julienne wortel)
  • 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie)
  • 400 gr taugé

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

STAP 1: Schenk halve pot (180 ml) Losie ForoeTrafasie (marinade) in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan  toe en met een garde goed mengen.
STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees, schep het om en marineer het 2-3 uur of een nacht van tevoren.
STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar. 
STAP 4: De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
STAP 5: Fruit de ui in 5 eetlepels olie lichtbruin, voeg hieraan de groentemix toe en roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie erbij doen, goed omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Tjauw Mini: Tjauw Min en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer de tjauw min met de geroosterde kip, schenk de saus over het vlees. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Variatietip:

Voeg 100 gram Masterbeef toe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*