reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 6. Surinaamse Roti Gerechten Surinaamse Roti met wok garnalen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Surinaamse Roti met wok garnalen

Kookboek Bestellen

Surinammseten
6. Surinaamse Roti Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
20 minuten.
Mild.
Wokken.
 
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.  
STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gember en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen. 
TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Surinaamse Roti Gerechten en Kookvideo's

Serveertip:

Serveren met Sandhia’s Roti.

Variatietip:

Varieer de garnalen met vis of tahoe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Redactie
Beste José de gemberpoeder kan je vervangen met 2 plakjes verse gember van 1cm.
José Benoit
Kan ik i.p.v. gemberpoeder ook verse gember b.v. 1½ cm nemen? bij voorbaat dank, met vriendelijke groet José.
Monique
Het was heeeeeerlijk!!
Naam:*
Email:*
Bericht:*