reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 3. Soepen Surinaamse pindasoep met tom tom

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Surinaamse pindasoep met tom tom

Kookboek Bestellen

3. Soepen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voor 5 personen.
15 minuten.
Mild-Kruidig.
Koken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 350 gram kippendijenfilet
  • 2 rijpe bakbananen 
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Surinaamse pindakaas)
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
  • 5 pimentkorrels
  • 2 laurierbladeren
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 Madame Jeanet peper
  • 3 takjes selderij

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's
Bereidingswijze:

STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
STAP 2:  Breng ruim water aan de kook. Schil de bakbananen, snijd die in plakjes en kook ze 5 minuten in het kokend water tot ze beetgaar zijn, afgieten en prakken tot puree. Draai hiervan balletjes ter grootte van golfballen (tom tom). 
STAP 3:   Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren, kokosmelk en de gepluisde kippendijenfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Surinaamse Pindasoep en Kookvideo's

Serveertip:

Serveer de pindasoep met de tom tom (bakbanaan balletjes); garneer het met de selderij (fijn gehakt).  

Variatietip:

Voeg 100 gram  Masterbeef (zoutvlees) of Quorn toe of varieer de kippendijenfilet met kippenvleugels of drumsticks. Voor meer pindasmaak, gebruik geen kokosmelk.

INFORMATIE:
  • Faja Lobi Pindakaas Trafasie is de enige echte originele Surinaamse pindakaas, bereid met speciaal geroosterde pinda’s waaraan een uitgebalanceerde en zorgvuldig geheim gehouden kruidenmelange en verse Madam Jeanette peper zijn toegevoegd; resultaat hiervan is een exclusieve pindakaas voor de bereiding van authentieke Surinaamse pindasoep en van andere Surinaamse gerechten.
  • Kookboek Sandhia’s Recepten
  • Voedingsinformatie
  • Vegetarische bereidingswijze
  • Milde bereidingswijze
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*