reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 18. Hollands met een Surinaamse swing Hollandse ovenaardappels met zalm

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Hollandse ovenaardappels met zalm

Kookboek Bestellen

18. Hollands met een Surinaamse swing
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
30 minuten excl. marineren.
Mild.
Oven.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Ovenaardapels:
STAP 1: Aardappels (in dunne partjes) in ruim water circa 5 minuten beetgaar voorkoken, afgieten en in een ovenschaal verdelen.
STAP 2: Kousenband Trafasie (roerbakmix) met de olie goed mengen, schenk het over de aardappels en schep ze lichtelijk om.
STAP 3: Rooster de aardappels circa 20 minuten in de oven op 200 graden.
2. Zalm:
STAP 4: Alle ingrediënten in een kom goed met elkaar mengen tot een marinade.
STAP 5: Verdeel 4 zalmmoten  in een ovenschaal en schenk de marinade erover, bestrijk het rondom de zalm en laat het 10 minuten intrekken.
STAP 6: Rooster de zalm circa 10 minuten op 200 graden in de oven.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Overige Oven Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer de ovenaardappels met de zalm, Madam Jeanette saus en groente naar keuze.
Maak de Madam Jeanette saus als volgt: Meng 5 el Madam Jeanette Trafasie (gele hot sauce) met 3 el honing en 2 el yoghurt.

Variatietip:

Varieer de zalm met pangafilet.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*