Bereidingswijze:
STAP 1: Surinaamse nasi bereiden en laten afkoelen. Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.
STAP 2: Voeg de roux aan de Surinaamse nasi toe en meng het op laag vuur goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
STAP 3: Vorm hiervan gelijke nasiballen.
STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de nasiballen één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
STAP 5: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de nasiballen op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Surinaamse Hapjes en Kookvideo's.
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveer de nasiballen met Sweet Chili Trafasie (échte Surinaamse dipsaus).
Variatietip:
Varieer met andere varianten Surinaamse Nasi voor nog meer ongekende lekkere nasiballen. Bak de nasiballen eens in de airfryer.