reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 15. Vegetarische Gerechten Ketjap Tahoe ..... Yummie!

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Ketjap Tahoe ..... Yummie!

Kookboek Bestellen

15. Vegetarische Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten excl. marineren.
Mild-Kruidig.
Wokken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

STAP 1: Ruim olie verhitten; tahoe (in blokjes) hierin, al omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.
Tip: Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen.
 STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, piment, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
STAP 3: Marinade over de tahoe verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 5: Tahoe hieraan toevoegen en omscheppen.
STAP 6: De tahoe 15 minuten op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, laten pruttelen.
STAP 7: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen. 
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer de tahoe met rijst en snijbonen; ook lekker met Sandhia’s Roti. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip:

Varieer de tahoe met vegakip.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*