reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Pasta Gerechten Garlic bami roasted chicken

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Garlic bami roasted chicken

Kookboek Bestellen

Surinammseten
8. Pasta Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Wokken en Grillen.
 
Ingrediënten:
  • 1 grote bos paksoi
  • 1 mandarijn
  • 2 el honing
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
  • 4 grote kippenbouten
  • 500 gram eiermie
  • Zonnebloemolie
  • 3 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 100 gram julienne wortel
  • 4 kleine bouillonblokjes
  • 1 tl witte peper

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's
Bereidingswijze:

STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren. 
STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. 
STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Surinaamse Bami en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren de eiermie met de roasted chicken (in schuine reepjes gesneden), Surinaams Zuurgoed en Gebakken Banaan; schenk de saus over het vlees.  

Variatietip:

Varieer Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (marinade) met Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) of Faja Lobi Barbecue Trafasie (marinade).
Varieer de paksoi met Kai Lan.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Jill
Heerlijk de Roasted variant!
Naam:*
Email:*
Bericht:*