reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 9. Pasta Gerechten Surinaamse bami met gestoofde kippenbouten

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Surinaamse bami met gestoofde kippenbouten

Kookboek Bestellen

Surinammseten
9. Pasta Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Stoven en Bakken.
 
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Gestoofde Kippenbouten:
STAP 1: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Kippenbouten hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken. 
STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
STAP 4: Het vlees 20-25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.
2. Surinaamse Bami:
STAP 5: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.   
STAP 6: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 7: Julienne wortel en prei (in stukjes gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 8: Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en het geheel nog eens enkele minuten roerbakken.
STAP 9: De bereide mie hieraan toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Surinaamse Bamen Kookvideo's

Serveertip:

De mie serveren met de gestoofde kippenbouten; garneer met Gebakken Banaan en  Zuurgoed Trafasie

Variatietip:

Voeg de laatste minuut 1 el honing toe. Eventueel plakje Madam Jeanette peper in stap 3 toevoegen.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*