reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Surinaamse bami met gehaktbal

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Surinaamse bami met gehaktbal

Kookboek Bestellen

8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
40 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Surinaamse Bami:
STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.   
STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 3: Kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is.
STAP 4: Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toevoegen en 2 minuten roerbakken.
STAP 5: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 6: Mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
STAP 7: De laatste 2 minuten selderij (gehakt) toevoegen.
2. Surinaamse Gehaktbal Trafasie: Zie Recept Surinaamse Gehaktbal Trafasie
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Surinaamse Bami en Kookvideo's.

Serveertip:

Surinaamse bami serveren met Gehaktbal Trafasie; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip:

Varieer Surinaamse Gehaktbal Trafasie met Gehaktbal Trafasie in tomatensaus.  

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*