Bereidingswijze:
1. Surinaamse Bami:
STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 3: Kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is.
STAP 4: Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toevoegen en 2 minuten roerbakken.
STAP 5: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
STAP 6: Mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
STAP 7: De laatste 2 minuten selderij (gehakt) toevoegen.
2. Surinaamse Gehaktbal Trafasie: Zie Recept Surinaamse Gehaktbal Trafasie
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Surinaamse Bami en Kookvideo's.
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Surinaamse bami serveren met Gehaktbal Trafasie; garneer met Zuurgoed Trafasie.
Variatietip:
Varieer Surinaamse Gehaktbal Trafasie met Gehaktbal Trafasie in tomatensaus.