Bereidingswijze:
STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) met sjalotjes (schuin gesneden) hierin gaarbakken.
STAP 3: Toevoegen Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), piment en bruine suiker; het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 7 minuten koken.
STAP 5: De laatste 2 minuten de bosui (schuin gesneden) toevoegen.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveren met Kotomisi Basmati; ook heerlijk met Surinaams Zuurgoed en Gebakken Banaan
Variatietip:
Vervang de kipfilet met kippenbouten. Voeg een Madam Jeanette peper toe voor een hete smaak.