reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Springrolls Trafasie met garnalen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Springrolls Trafasie met garnalen

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
4 personen.
25 minuten.
Mild.
Wokken en Vullen.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Vulling:
  • 125 gr rijstnoedels
  • zonnebloemolie
  • 200 gr garnalen (medium)
  • 1 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • ½ tl Trassie Trafasie (échte Surinaamse trassie)
  • 200 gr kousenband
  • 200 gr witte kool
  • 1 rode paprika 
  • 100 gr wortel julienne
  • 1 rijpe mango (in lange repen gesneden)
  • 2. Rijstvellen:
  • 16 rijstvellen (Toko)
  • Faja Lobi Sweet Chili Trafasie (échte Surinaamse dipsaus)

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Vulling:
STAP 1: Rijstnoedels 4 minuten in gekookt water wellen, trek ze met een vork uit elkaar, afgieten, naspoelen met koud water en goed laten uitlekken. Snijd ze in stukjes.
STAP 2: Garnalen met 2 eetlepels hete olie, Kousenband Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie enkele minuten wokken.
STAP 3: Kousenband (in lengte gesneden), kool (in lengte gesneden) en paprika (in lange repen) 2-3 minuten in ruim water beetgaar koken.
2. Rijstvellen:
STAP 4: Dip elk rijstvel heel even in warm water. Let op dat het niet slap wordt. Leg het rijstvel op een snijplank. 
3. Springrolls Trafasie:
 STAP 5: Verdeel de vulling in het midden van het rijstvel, vouw beide buitenzijden eerst naar binnen, breng de voorste helft van het rijstvel tot de vulling in het midden, rol het daarna voorzichtig op. Tip: Gebruik dubbele rijstvellen door ze, na het dippen in het water, op elkaar te leggen voor steviger springrolls.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Surinaamse Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren met Sweet Chili Trafasie (échte Surinaamse dipsaus) of Ketjap Sambal Saus.

Variatietip:

Varieer de garnalen met kip of met noten en advocado voor vega springrolls.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*