reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Sparerib Trafasie (Sandhia's-Amerikaanse sparerib)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sparerib Trafasie (Sandhia's-Amerikaanse sparerib)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
30 minuten.
Mild-Kruidig.
Oven.
 
Ingrediënten:
  • 1 zak gemengde sla
  • 400 gram Basmati rijst
  • 1 verse sinaasaapel
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 500 gram sparerib (kip)
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (marinade)
  • 1 eetlepel bruine suiker

Bereidingswijze:

Rijst volgens gebruiksaanwijizing op de verpakking bereiden.
Snijdt de spareribs in de gewenste stukken. Pers de sinaasappel, voeg de sap hiervan, de suiker en de tomatenketchup aan de Roast Red Pork Trafasie (marinade) toe en meng het geheel goed; marineer de spareribs hiermee 2-3 uur. Bak, rooster of grill het vlees in de oven op 175-200 graden gaar.
De overgebleven saus na het bakken/roosteren/grillen, wordt gebruikt bij het serveren.
Marinadetip: in Suriname zet men het vlees èèn dag tevoren in de marinade in de koelkast; het vlees smaakt dan lekkerder en wordt hierdoor ook de marineertijd bespaart.

Serveertip:

Serveren met de rijst en de gemengde sla; schenk de rode saus over het vlees. Serveer ook eens met Bami, Nasi Goreng, Pasta, Aardapel, Stamppot.

Variatietip:

Voeg aan de saus naar smaak toe boter, rum, een takje selderij en peper toe; hierna het geheel, onder voortdurend roeren, enkele minuten opkoken.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*