reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 17. Nagerechten Schaafijs (Sandhia's schaafijsdrank)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Schaafijs (Sandhia's schaafijsdrank)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
17. Nagerechten
Verfrisser of Tussendoortje
Voor 4 personen.
10 minuten.
Exotisch Zoet.
Mengen en Invriezen.
 
Ingrediënten:
  • Faja Lobi Orgeade (siroop)
  • of Faja Lobi Kola (siroop)
  • of Faja Lobi Tamarinde (siroop)
  • of Faja Lobi Su Su / Dawet (siroop)
  • of Faja Lobi Markoeza (siroop)
  • of Faja Lobi Gember (siroop)
  • 450 ml. water

Bereidingswijze:

Het water en 200 ml van de gewenste siroop goed met elkaar mengen en één nacht invriezen; hierna het schaafijs verdelen over 4 longdrink glazen. Schenk eventueel in elk glas een scheutje siroop er overheen.

Serveertip:

Serveren in een longdrink glas met een rietje en een ijslepel.

Variatietip:

Voeg aan de smaken Kola, Orgeade en Su Su/Dawet eens volle melk naar smaak toe. Gebruik ter variatie condensmelk in plaats van melk; met de condensmelk wordt het schaafijs tevens mooi gegarneerd. Voeg aan de smaken Markoeza, Gember en Tamarinde in stukjes gesneden exotische fruit toe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Nishita
Heb dit heerlijke recept gisteren op Kwaku gemaakt voor mijn bezoekers, super goed aangeslagen!!
Naam:*
Email:*
Bericht:*