reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 3. Soepen Saoto met paksoi en woknoedel

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Saoto met paksoi en woknoedel

Kookboek Bestellen

3. Soepen
Voorgerecht/Hapje Tussendoor.
Voor 6 personen.
10 minuten.
Mild.
Koken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Toevoegen tijdens het bereiden:
  • 1 bosje paksoi
  • 150 gr woknoedel
  • 6 eieren
  • 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)   
  • zonnebloemolie      
  • 1.75 liter water
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (saoto soepmix)
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
  • 100 gr gebakken uitjes
  • 4 takken verse selderij
  • 4 pimentkorrels (hele)
  • 3 cm verse laos (fijn geraspt)
  • 3 cm verse kentjoer (fijn geraspt)
  • 2. Toevoegen tijdens het serveren:
  • paksoi
  • woknoedel
  • hard gekookte eieren
  • gepluisde kip                                  
  • 180 gr taugé
  • 180 gr gebakken uitjes
  • 180 gr mini friet naturel (aardappelstokjes)

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo Tangerlogo
Bereidingswijze:

STAP 1: Paksoi met stengel in kleine stukjes snijden, daarna in ruim water koken, afgieten en apart zetten.
STAP 2: Woknoedel volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 3: Eieren hard koken. 
STAP 4: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep het af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
STAP 5: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 5 minuten met deksel op de pan op hoog vuur doorkoken; tussentijds omroeren.
STAP 6: Kook de soep met deksel op de pan 20 minuten op matig vuur door.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Saoto Soep en Kookvideo's

Serveertip:

Saoto per persoon in een soepkom als volgt serveren; zet in de kom een ei en naar wens paksoi, woknoedel, gepluisde kip, taugé, gebakken uitjes, en mini friet (naturel), giet de soep erover. Voeg naar smaak Surinaamse rode peper sambal toe.

Variatietip:

Serveer ook eens met wontonballetjes.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Redactie
Beste Hanneke, de meeste Faja Lobi producten zijn glutenvrij, dit staat op het etiket vermeld onder de kop Allergie Informatie.
Hanneke
zijn deze recepten ook geschikt voor mensen met gluten-allergie?
Asha
Pfff, heerlijk dit, mijn favoriet!
Naam:*
Email:*
Bericht:*