reward
Home Recepten 3. Soepen Saoto (populairste Surinaamse soep)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Saoto (populairste Surinaamse soep)


3. Soepen
Voorgerecht/Hapje Tussendoor.
Voor 6 personen.
30 minuten.
Mild.
Koken.
 
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Toevoegen tijdens het bereiden:
  • 6 eieren
  • 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)   
  • zonnebloemolie      
  • 100 gr rijstvermicelli
  • 1.75 liter water
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (bereid met verse kruiden en specerijen)
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
  • 100 gr gebakken uitjes
  • 4 takken verse selderij
  • 4 pimentkorrels (hele)
  • 3 cm verse laos (fijn geraspt)
  • 3 cm verse kentjoer (fijn geraspt)
  • 2. Toevoegen tijdens het serveren:
  • hard gekookte eieren
  • gepluisde kip                                  
  • gebakken rijstvermicelli
  • 180 gr taugé
  • 180 gr gebakken uitjes
  • 180 gr mini friet naturel (aardappelstokjes)

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's
Bereidingswijze:

STAP 1: Eieren hard koken. 
STAP 2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
STAP 3: Rijstvermicelli met een schaar in stukjes knippen; handvol ervan in de overgebleven hete olie enkele seconden bakken tot het uitzet, daarna afscheppen. Herhaal dit met de rest van de rijstvermicelli.
STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 5 minuten met deksel op de pan op hoog vuur doorkoken; tussentijds omroeren.
STAP 5: Kook de soep met deksel op de pan 20 minuten op matig vuur door.
TIP: Ook geschikt voor vegetariërs en flexitariërs, vervang in dat geval de kippenbouillon met groentebouillon, probeer ook deze Saoto Soep.

Serveertip:

Saoto per persoon in een soepkom als volgt serveren; zet in de kom een ei en naar wens gepluisde kip, gebakken rijstvermicelli, taugé, gebakken uitjes, en mini friet (naturel), giet de soep erover. Voeg naar smaak Surinaamse rode peper sambal toe.

Variatietip:

Serveer ook eens met rijst of andere bijgerechten naar eigen voorkeur.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
soesma
ik heb heel veel surinaamse eten gemaakt uit jou kook boek en ik vond heel lekker
Tiffany
Superrrr!!
Redactie
De Soepmix om Surinaamse Saoto te bereiden is verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Vomar, Toko's en online bij http://www.ah.nl/appie/zoeken?rq=faja+lobi#/appie/producten?rq=faja+lobi
gul
en die gele hete en donkere zoete saus waar kan ik die kopen en hoe heet het
Naam:*
Email:*
Bericht:*