reward
Surinaams Kookboek Bestellen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's tahoe/tofu

Kookboek Bestellen

15. Vegetarische Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
20 minuten.
Mild-Kruidig.
Wokken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • zonnebloemolie
  • 2 pakjes (á 450 gr) tahoe/tofu
  • 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 4 el rijstwijn 
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder)
  • 2 tl basterd suiker (donker bruine)
  • 1 el Mee Chun Plum Saus (toko)
  • 1 el tomatenpuree
  • stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt)
  • 5 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • Faja Lobi Madam Jeanette Trafasie (vers bereide gele hot sauce)

Bereidingswijze:

STAP 1: Een flinterdunne laag rondom de tahoe/tofu vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen . Ruim olie verhitten, tahoe/tofu (in blokjes) hierin, al omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.  
STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade. Marinade over de tahoe/tofu verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten. Gemarineerde tahoe/tofu hieraan toevoegen en omscheppen.
STAP 4: Laat de tahoe/tofu op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 10 minuten pruttelen.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer de tahoe/tofu met bami, nasi of rijst; heerlijk met Madam Jeanette Trafasie.

Variatietip:

Varieer de tahoe/tofu met vleesvervanger naar wens.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*