reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen Sandhia's Saucijzenbroodjes Trafasie

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's Saucijzenbroodjes Trafasie

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
10 stuks voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Oven.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Saucijzenworstjes:
  • 500 gram runder- of kipgehakt
  • 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl piment (gemalen)
  • ½ - 1 tl Madam Jeanette peper (geraspt)
  • 1 ei
  • 100 gr paneermeel
  • 2. Saucijzenbroodjes
  • 2 eieren
  • 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries)

Bereidingswijze:

1. Saucijzenworstjes:
STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), knoflook (geperst), piment, Madam Jeanette peper, het ei en paneermeel; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Eventueel meer paneermeel gebruiken voor een betere binding.
STAP 2: Vorm hiervan kleine saucijzenworstjes.
 2. Saucijzenbroodjes
STAP 3: 2 eieren klutsen; besmeer de binnenkant van het bladerdeeg (ontdooid) met de geklutste eieren.
STAP 4: Leg een saucijzenworstje op het bladerdeeg, vouw het dubbel en druk de randen met een vork goed aan.   
STAP 5: Laat de saucijzenbroodjes 10 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
STAP 6: Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met de geklutste eieren.
 3. Oven
STAP 7: De saucijzenbroodjes in een voorverwarmde oven 20-25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's broodjes: Sandhia's Broodjes en Kookvideo's.

Serveertip:

Voor serveren enkele minuten in de oven opwarmen.

Variatietip:

Varieer het rundergehakt met lamsgehakt.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*