reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 3. Soepen Sandhia's Pindasoep (proef de échte pindasoep)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's Pindasoep (proef de échte pindasoep)

Kookboek Bestellen

3. Soepen
Hoofdgerecht.
Voor 6 personen.
15 minuten.
Pikant.
Koken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 350 gram kipfilet
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Surinaamse Pindakaas (de originele)
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
  • 5 pimentkorrels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 Madame Jeanet peper
  • 3 takjes selderij

Bereidingswijze:

STAP 1: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; schep de kip af, laat het even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
STAP 2:  Breng 800 ml water aan de kook, 1 pot originele Faja Lobi Surinaamse Pindakaas hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost; daarna 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees, pimentkorrels, laurierbladeren en de gepluisde kipfilet hieraan toevoegen, omroeren, doe de Madam Jeanette peper er bovenop en kook het 10-15 minuten.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Pindasoep en Kookvideo's

Serveertip:

Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep; garneer met de selderij (fijn gehakt).  

Variatietip:

Varieer de kipfilet met Masterbeef (zoutvlees) of Quorn.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Django
Met jullie faja faja pindakaas is hij echt super
Naam:*
Email:*
Bericht:*