reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 7. Rijst Gerechten Chinese Nasi Speciaal (van een Chinees restaurant)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Chinese Nasi Speciaal (van een Chinees restaurant)

Kookboek Bestellen

7. Rijst Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 400 gr Kotomisi Basmati
  • 4 eieren
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gr kipfilet
  • plakje Madam Jeanette peper
  • 150 gr doperwten
  • 1 blik (150 gr) maïs
  • 1 stengel prei (kleine)
  • 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 6 plakjes gegrilde kipfilet (vleeswaren koelschap supermarkt)
  • 4 tl sesamolie
  • Faja Lobi Zuurgoed Trafasie 

Bereidingswijze:

STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
STAP 4: Madam Jeanette peper, doperwten, maïs en prei toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
STAP 5: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese Nasi Speciaal; de laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.  
 TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren in een luxe bord, garneer met Zuurgoed Trafasie (Surinaams Zuurgoed).

Variatietip:

Varieer de gegrilde kipfilet met gegrilde ham.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*