reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 5. Eenpans Gerechten Pikante kippenborstfilet uit de oven

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Pikante kippenborstfilet uit de oven

Kookboek Bestellen

5. Eenpans Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
20 minuten excl. marineren.
Mild-Kruidig.
Oven.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el rijstwijn
  • 1½ el tomatenpuree
  • Plakje Sandhia's rode peper (fijn geraspt)
  • 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet
  • 3 el kokosolie
  • 2 el honing
  • 3 takjes selderij

Bereidingswijze:

STAP 1: Schenk Moksie Speciaal Trafasie (marinade) in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer het gemarineerde vlees hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade erover.
STAP 4: Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar; bestrijk het vlees met de honing.
STAP 5: Snijd het vlees met een scherpe slagersmes in mooie plakjes en garneer het met de selderij (gehakt).
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer het met Sandhia's Nasi of Sandhia's Bami; schenk de saus over het vlees.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*