reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 13. Vis Gerechten Sandhia's ketjap knoflook garnalen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's ketjap knoflook garnalen

Kookboek Bestellen

13. Vis Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
25 minuten.
Mild.
Wokken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
STAP 2: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten. Garnalen in 2 eetlepels olie enkele minuten bakken en afscheppen. 
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, voorgekookte garnalen en voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen.
STAP 4: Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, verder bakken; tussentijds omscheppen. De laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Nasi Trafasie en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren met Basmati rijst.

Variatietip:

Varieer de kousenband met broccoli.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*