reward
Surinaams Kookboek Bestellen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's bamischijven

Kookboek Bestellen

1. Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voor 6 personen.
40 minuten excl. afkoeltijd.
Mild-Kruidig.
Frituren.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:
-de-lekkerste-sandhia-s-bami-swietieeeeee-mang">Bami Trafasie Speciaal bereiden en laten afkoelen. Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met het water mengen tot een bouillon. Smelt de boter, bloem hieraan toevoegen, erdoor roeren en 2 minuten bakken. Bouillon hieraan toevoegen en mengen tot een roux.  
STAP 2: Voeg de roux aan de bami toe en meng het goed met elkaar; laat het 1 uur afgedekt in de koelkast afkoelen.
STAP 3: Vorm van de bami gelijke bamiballen en druk ze plat tot bamischijven.
STAP 4: De eieren loskloppen. Wentel de bamischijven één voor één rondom door de eieren en daarna door het paneermeel, wentel ze daarna nogmaals door de eieren en het paneermeel.
STAP 5: Verwarm ruime hoeveelheid olie in een pan en frituur de bamischijven op 180 graden, onder regelmatig omkeren, mooi lichtbruin.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer de bamiballen met Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus).

Variatietip:

Varieer met andere varianten Sandhia's Bami voor nog meer ongekende lekkere bamiballen. Bak de bamiballen eens in de airfryer.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*