Bereidingswijze:
STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren.
STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's.
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveren de eiermie met de roasted chicken (in schuine reepjes gesneden), Surinaams Zuurgoed en Gebakken Banaan; schenk de saus over het vlees.
Variatietip:
Varieer Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (marinade) met Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) of Faja Lobi Barbecue Trafasie (marinade).
Varieer de paksoi met Kai Lan.