reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Sandhia's bami met kasripo kip

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Sandhia's bami met kasripo kip

Kookboek Bestellen

8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Koken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

1.Kasripo Kip:
STAP 1: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen en omscheppen.
STAP 3: Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar. 
STAP 4: Voeg Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker toe, omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
STAP 5: 150 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's

Serveertip:

Garneer de Kasripo kip met de selderij (gehakt) en serveer het met de Sandhia's bami, schenk de saus erover. Heerlijk met Surinaams zuurgoed en Kousenband

Variatietip:

Varieer de kippendijenfilet met drumsticks.

INFORMATIE:
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*