reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 6. Sandhia's Roti Gerechten RotiChoti Ketjap Kip (gevuld met gepluisde ketjap kip)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

RotiChoti Ketjap Kip (gevuld met gepluisde ketjap kip)

Kookboek Bestellen

6. Sandhia's Roti Gerechten
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voor 8 personen.
30 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:
  • 1. Vulling:
  • 600 gr kipfilet of kippendijenfilet
  • zonnebloemolie
  • 1 ui (grote)
  • 4 teentjes knoflook
  • halve rode peper
  • 1 blik (200 gr) maïs
  • 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1½  el tomatenpuree
  • 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
  • 1 tl zwarte peper (gemalen)
  • ½ kopje (75 ml) water
  • 1 tl bruine suiker
  • 3 takken selderij
  • 2. RotiChoti:
  • 2 pakjes RotiChoti (4 stuks per pak)
  • 1 krop sla
  •  Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

Bereidingswijze:

STAP 1: Kipfilet in ruim water gaarkoken, afgieten en pluizen.
STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (fijn geperst) hierin lichtbruin fruiten. Voeg gepluisde kipfilet, rode peper en maïs hieraan toe, omscheppen, bak het vlees 3 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur; af en toe omscheppen. 
STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en zwarte peper hieraan toe en omscheppen. Hierna het water en de bruine suiker toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur opbakken; af en toe omscheppen en de laatste minuut de selderij (gehakt) toevoegen.
STAP 4: Warm RotiChoti op volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snijd het door het midden, verdeel de sla, de vulling en Zuurgoed Trafasie erover.
TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: RotiChotiSandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer RotiChoti als hapje tussendoor of bijvoorbeeld voor de lunch, take away, tijdens een feestje of voor de snelle smuller.

Variatietip:

Schenk naar smaak Madam Jeanette Trafasie gemengd met honing naar smaak over de vulling..

INFORMATIE:
  • INFORMATIE: De familie Jay Laigsingh, circa 40 jaar geleden met Faja Lobi begonnen, maakt al vele generaties Surinaamse Roti op de traditionele Hindoestaanse manier, volgens familierecept overgedragen van moeder op dochter. Naast de populairste Surinaamse roti t.w. Roti Dalbharie, die gevuld wordt met gele erwten, heeft de familie verschillende soorten authentieke Surinaamse Roti’s met het recept hiervan ontwikkeld, waaronder RotiChoti wat letterlijk ‘’kleine roti’’ betekent; deze roti vindt haar wortels in het district Nickerie, waar ook de Surinaamse rijst vandaan komt. RotiChoti wordt in handzaam formaat gemaakt, echter als vulling wordt authentieke Surinaamse bijgerechten gebruikt, een ware traktatie voor roti liefhebbers voor als hapje tussendoor of bijvoorbeeld voor de lunch, take away, tijdens een feestje of voor de snelle smuller. Iedere dag opnieuw worden er vol liefde en passie en met de beste ingrediënten RotiChoti gemaakt, waarbij de rotiballen ambachtelijk met de hand gekneed, gevormd en gebakken worden tot RotiChoti en daarna direct uitgeleverd worden aan o.a. toko’s, supermarkten, horeca.
  • Kookboek Sandhia’s Recepten
  • Bereidingstijd & Dosering
  • Milde bereidingswijze
  • Vegetarische bereidingswijze
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*