reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 6. Sandhia's Roti Gerechten RotiChoti met kip en snijbonen (Sandhia’s Roti Natural gevuld met...

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

RotiChoti met kip en snijbonen (Sandhia’s Roti Natural gevuld met kip en snijbonen )

Kookboek Bestellen

6. Sandhia's Roti Gerechten
Voorafjes, Salades, Hapjes en Lekkernijen
Voor 4 personen.
20 minuten.
Mild.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
STAP 3: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper en snijbonen (in stukjes) aan het vlees toevoegen en omscheppend enkele minuten bakken.
STAP 4: Het water erover schenken en 15 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur koken; tussentijds omscheppen.
STAP 5: Warm RotiChoti (Sandhia’s Roti Natural) op volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de kip met snijbonen erover.
TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: RotiChotiSandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer RotiChoti als hapje tussendoor of bijvoorbeeld voor de lunch, take away, tijdens een feestje of voor de snelle smuller.

Variatietip:

Voeg 1 eetlepel Faja Lobi Gekruide Ketjap (zonder peper) toe.  

INFORMATIE:
  • INFORMATIE: De familie Jay Laigsingh, circa 40 jaar geleden met Faja Lobi begonnen, maakt al vele generaties Surinaamse Roti op de traditionele Hindoestaanse manier, volgens familierecept overgedragen van moeder op dochter. Naast de populairste Surinaamse roti t.w. Roti Dalbharie, die gevuld wordt met gele erwten, heeft de familie verschillende soorten authentieke Surinaamse Roti’s met het recept hiervan ontwikkeld, waaronder RotiChoti wat letterlijk ‘’kleine roti’’ betekent; deze roti vindt haar wortels in het district Nickerie, waar ook de Surinaamse rijst vandaan komt. RotiChoti wordt in handzaam formaat gemaakt, echter als vulling wordt authentieke Surinaamse bijgerechten gebruikt, een ware traktatie voor roti liefhebbers voor als hapje tussendoor of bijvoorbeeld voor de lunch, take away, tijdens een feestje of voor de snelle smuller. Iedere dag opnieuw worden er vol liefde en passie en met de beste ingrediënten RotiChoti gemaakt, waarbij de rotiballen ambachtelijk met de hand gekneed, gevormd en gebakken worden tot RotiChoti en daarna direct uitgeleverd worden aan o.a. toko’s, supermarkten, horeca.
  • Kookboek Sandhia’s Recepten
  • Bereidingstijd & Dosering
  • Milde bereidingswijze
  • Vegetarische bereidingswijze
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*