reward
Surinaams Kookboek Bestellen

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

RotiChoti Kip Masala

Kookboek Bestellen

6. Sandhia's Roti Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
20 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: Olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Kipfilet (in reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; tussentijds omscheppen.
STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala) en kippenbouillon poeder toevoegen en omscheppen.
STAP 4: Het vlees 10-15 minuten, met deksel op pan, op matig vuur laten sudderen; tussentijds omscheppen en nog even laten sudderen. 
STAP 5: Warm RotiChoti op volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel de kip masala erover, garneer met rode uien en komkommer.
TIP: Probeer ook deze exclusieve gerechten: RotiChotiSandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer RotiChoti als hapje tussendoor of bijvoorbeeld voor de lunch, take away, tijdens een feestje of voor de snelle smuller.

Variatietip:

Voeg 1 theelepel geroosterde komijnzaad in stap 3 toe.  

INFORMATIE:
  • INFORMATIE: De familie Jay Laigsingh, circa 40 jaar geleden met Faja Lobi begonnen, maakt al vele generaties Surinaamse Roti op de traditionele Hindoestaanse manier, volgens familierecept overgedragen van moeder op dochter. Naast de populairste Surinaamse roti t.w. Roti Dalbharie, die gevuld wordt met gele erwten, heeft de familie verschillende soorten authentieke Surinaamse Roti’s met het recept hiervan ontwikkeld, waaronder RotiChoti wat letterlijk ‘’kleine roti’’ betekent; deze roti vindt haar wortels in het district Nickerie, waar ook de Surinaamse rijst vandaan komt. RotiChoti wordt in handzaam formaat gemaakt, echter als vulling wordt authentieke Surinaamse bijgerechten gebruikt, een ware traktatie voor roti liefhebbers voor als hapje tussendoor of bijvoorbeeld voor de lunch, take away, tijdens een feestje of voor de snelle smuller. Iedere dag opnieuw worden er vol liefde en passie en met de beste ingrediënten RotiChoti gemaakt, waarbij de rotiballen ambachtelijk met de hand gekneed, gevormd en gebakken worden tot RotiChoti en daarna direct uitgeleverd worden aan o.a. toko’s, supermarkten, horeca.
  • Kookboek Sandhia’s Recepten
  • Bereidingstijd & Dosering
  • Milde bereidingswijze
  • Vegetarische bereidingswijze
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*