reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 7. Vlees Gerechten Roast Pork Paramaribo (speciaal geroosterd varkensvlees)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Roast Pork Paramaribo (speciaal geroosterd varkensvlees)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
7. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
30 minuten.
Mild-Kruidig.
Roosteren.
 
Ingrediënten:
  • 1 theelepel vers geraspte gember of 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 500 gram varkenslappen
  • 80 ml honing
  • 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
  • 2 teentjes knoflook, boter

Vanaf juli a.s. zijn de Surinaamse Faja Lobi producten ook bij Jumbo verkrijgbaar.

Oriental Sligro Toko's Tangerlogo
Bereidingswijze:

1. Gember, 2 teentjes knoflook (fijn geperst) en honing aan 1 pot (360ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht.
2. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de helft van de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter. Rooster het vlees 10-15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.
3. Snijd het vlees in reepjes.

Serveertip:

Serveren met o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, Tjauw-Min Trafasie; schenk de saus over het vlees. Geef er Krupuk Trafasie bij.
Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Surinaamse cocktails, shakes, punch.

Variatietip:

Voeg 120 ml rijstwijn toe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Arjan
In het recept wordt gesproken over vijfkruidenpoeder. Bij de ingrediënten staat niet hoeveel je hiervan nodig hebt. Weet iemand dit? Dank alvast voor je reactie.
Naam:*
Email:*
Bericht:*