Bereidingswijze:
STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
STAP 2: Gamba's in 1 eetlepel olie omscheppend enkele minuten bakken en afscheppen.
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui en knoflook hierin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Gamba’s, Bami Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, gember, pinda sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
STAP 5: Water toevoegen, omscheppen en 7 minuten doorkoken; de laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.
STAP 6: Kousenband: Kousenband
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveren met Basmati rijst en kousenband, garneer met plakjes tomaat. Voor een pittiger smaak, gebruik Surinaamse rode peper sambal.
Variatietip:
Varieer de garnalen met gebakken vis.