Bereidingswijze:
STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Kook Masterbeef (zouvlees) 30 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.
STAP 3: Verhit de boter en roerbak Masterbeef (zoutvlees) met de tomaten 5 minuten.
STAP 4: Voeg Pom Trafasie (roerbakmix), de kousenband (in schuine stukjes gesneden) en het water toe en schep het om; het geheel 30 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten stoven.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Masterbeef Zoutvlees Gerechten en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveren met Kotomisi Basmati en Surinaams Zuurgoed
Variatietip:
Voeg eens 100 gram gedroogde garnalen toe voor een lekkere Moksie Alesie met zoutvlees. Varieer de kousenband met amsoi, oker, aubergine, sperziebonen of maïskolfjes.
Probeer ook de andere Masterbeef (Zoutvlees) Gerechten eens.