reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Producten MASTERBEEF Zoutvlees (Sowtu Metie - Carnisa) 12.5 kg

Recepten MASTERBEEF Zoutvlees (Sowtu Metie - Carnisa) 12.5 kg

Wat is Masterbeef?
Masterbeef is het origineel Surinaams zoutvlees ook wel Sowtu Metie of Carnissa genoemd, het populairst Surinaams vleesproduct. Masterbeef wordt bereid volgens een uniek zoutings- en rijpingsproces met een geheime samenstelling van speciale Surinaamse ingrediënten; hierbij wordt uitsluitend vlees van speciaal geselecteerde stieren gebruikt. Masterbeef is verkrijgbaar in vaccuum pakjes van 200 gram en in emmers van 1kg, 2kg en 12.5 kg.

 

LET OP: 

Masterbeef wordt door een handelaar nagemaakt en onder een soortgelijke benaming als de officiële benaming MASTERBEEF op de markt gebracht. Dit vervalst product blijkt vooral verkocht te worden door een kleine groep Surinaamse toko’s en marktmensen.

ADVIES: Let op de verpakking op de wettelijk beschermde aanduiding MASTERBEEF als garantie voor het origineel Surinaams zoutvlees.

 

Bereidingswijze:
Kook Masterbeef  30 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in dunne reepjes of in blokjes. Hierna kan het in de gewenste gerechten gebruikt worden. 

 

Waar verkrijgbaar?

Recepten MASTERBEEF Zoutvlees (Sowtu Metie - Carnisa) 12.5 kg