Tajine Trafasie
Techniek: Tajine
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 gr kippendijenfilet
- 4 el Faja Lobi TonightTrafasie of of Faja Lobi Wok Trafasie
- 1 tl Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala
- 1 tl komijn (gemalen)
- 175 ml kippenbouillon (vloeibare)
- 1 grote winterwortel
- 150 gr gedroogde abrikozen
- 4 el amandelen (geschaafd)
- 2-3 takjes verse koriander
- Benodigdheden: Tajine (inductie)
Bereidingswijze
- STAP 1: Verhit de tajine langzaam op matig vuur. Olijfolie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) toevoegen en lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Voeg de kip, Tonight Trafasie of Wok Trafasie, Kruidenmix voor Roti en komijn toe omscheppen en met deksel op de pan 8 minuten bakken.
- STAP 3: Kippenbouillon en de wortel (plakjes) toevoegen en 10 minuten, met deksel op de pan, op matig vuur stoven.
- STAP 4: Voeg de laatste 10 minuten de abrikozen toe. (Als de saus nog dun is, kan je het verder stoven tot het de gewenste dikte heeft).
- STAP 5: Strooi de laatste minuut de amandelen en koriander (gehakt) over het stoofgerecht in de tajine.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/