Telo met kippenbouten
Techniek: Grillen, Roosteren
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 2 pakjes (á 400 gram) cassave (diepvries)
- zonnebloemolie
- Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende populaire (vers bereide) marinades of varieer eens daarmee:
- 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of
- 2. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of
- 3. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie
- 4 kippenbouten
- 2 zakjes (á 200 gram) bladsla
- 2 tomaten
- frietsaus of pikante ketchup
Bereidingswijze
- STAP 1: Cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in ruim water met een snufje zout gaar koken en uitlekken; frituur de gekookte cassave hierna enkele miniuten lichtbruin in de zonnebloemolie (in een wok).
- STAP 2: Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) aan de kippenbouten toevoegen tot die ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
- STAP 3: Leg het op de ovenschaal en verdeel de marinade erover en rooster het vlees in de oven op 200 graden. Gebruik de overgebleven marinade na het roosteren als saus voor serveren van het vlees.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/