Bereidingswijze:
STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) samen met sjalotjes (gesneden) hierin gaarbakken.
STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), piment, tomatenpuree, paprika (in kleine stukjes), Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en bruine suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
STAP 3: Het perzik sap langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen en circa 7 minuten koken.
STAP 4: De laatste 2 minuten de perzik (in partjes gesneden) toevoegen.
TIP: Probeer ook deze Surinaamse Gerechten: Moksie Alesie Gerechten en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveer met Moksie Alesie; garneer met de selderij (gehakt).
Variatietip:
Varieer de perzik met ananas of mango. Kook een hele Madam Jeanette peper mee voor een hetere smaak.