reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 17. Nagerechten Mangoccino (luxe mango dessert)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Mangoccino (luxe mango dessert)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
17. Nagerechten
Nagerecht.
Voor 4-5 personen.
15 minuten.
Fruitig-Zoet.
Koken.
 
Ingrediënten:
  • 2 rijpe mango's
  • 4 zakjes (á 8 gram) vanillesuiker
  • 1 eetlepel boter
  • 1 fles (250 gram) Campina Slagroom (light)
  • 50 ml melk
  • 2 theelepels rum of sinaasappel likeur
  • 3-4 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

De mango schillen en in kleine stukjes snijden, het vruchtvlees in een mixer samen met de melk pureren.
Boter in een pan verhitten, voeg hieraan de suiker, vanillesuiker, rum en de mango puree toe en kook het geheel, al roerende, 3 minuten op.
Laat het afkoelen.

Serveertip:

Serveer in een amuse glas; schenk de helft van het glas vol met de mango puree, verdeel daarna een laagje (opgeklopte) slagroom erover en daarboven weer een laagje mango.

Variatietip:

Garneer met munt, pistachenoten, wafel, granaatappel. Ook heerlijk met aardbeiensaus. Voeg een handvol gedroogde cranberry tijdens het koken toe voor een fruitige zoet-zure smaak; in Suriname wordt hiervoor goosberry (gele zure kersen) of rode kersen gebruikt, doch die zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Vervang de suiker met condensmelk naar smaak.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*