reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Malse en Sappige kipfilet uit de oven

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Malse en Sappige kipfilet uit de oven

Kookboek Bestellen

8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
20 minuten excl. marineren.
Mild.
Oven.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: Schenk Moksie Speciaal Trafasie (marinade) in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan  toe en met een garde goed mengen.
STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer de gemarineerde kippenborstfilet hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade gelijkmatig erover. Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en laat het 10 minuten intrekken. 
STAP 4:  Verwijder de aluminiumfolie en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar. Schenk de saus over het vlees, snijd het in reepjes en garneer met de selderij (gehakt). 
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveer met nasi, bami of rijst; geef er eens Zuurgoed Trafasie bij.

Variatietip:

Varieer de kip met varkenshaas.

INFORMATIE:
  • Informatie: In dit recept wordt kokosolie gebruikt, aangezien het zich uitstekend leent voor gebruik in de oven; zonnebloemolie of olijfolie kan je beter niet in de oven gebruiken, aangezien deze olie tot maximaal 180 graden mag worden verhit, kokosolie daarentegen kan tot 250 graden worden verhit. Bovendien bevat kokosolie laurinezuur, wat ook in moedermelk voorkomt, de eerste 'culinaire' traktatie voor de mens; back to the basic!
  • Kookboek Sandhia’s Recepten
  • Voedingsinformatie
  • Vegetarische bereidingswijze
  • Milde bereidingswijze
SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*