reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 17. Nagerechten 0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Kookboek Bestellen

Surinammseten
17. Nagerechten
Lekkernij.
Voor 4 personen.
15 minuten.
Zoet.
Koken.
 
Ingrediënten:
  • 500 ml kokosmelk
  • 700 ml volle melk
  • 120 gram Hun Kwee Meel (toko)
  • 225 gr suiker
  • 4 zakjes vanille suiker
  • vanille of amandel aroma
  • snufje zout
  • kleurstof (natuurlijke)

Bereidingswijze:

STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.  
STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop. 
STAP 6:. Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.

Serveertip:

Snijd de lapis in stukken; garneer met gemalen kokos of amandelschaafsel.

Variatietip:

Voeg naar smaak kola- of amandelaroma toe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*