Bereidingswijze:
1. Roti Saus:
Voeg 2 eetlepels frietsaus toe aan 6 eetlepels Sweet Chili Trafasie en roer het tot een gladde roti saus.
2. Salad:
Zoete patat en bakbanaan schillen en in plakjes van circa 4 cm snijden; kouseband in langwerpige stukjes snijden.
Ei en zoete patat in een pan met ruim water circa 5 minuten koken; voeg hierna de bakbanaan en de kousenband hieraan toe, kook het 5 minuten samen verder en giet het geheel daarna af.
4 eetlepels zonnebloemolie verhitten; fruit de uien (fijn gesnipperd) en de knoflook (geperst) hierin lichtbruin; hierna 1 1/2 theelepel Trassie Trafasie en de tomatenpuree, al omscheppend, hieraan toevoegen. Tenslotte de kousenband, de bakbanaan en zoete patat hieraan toevoegen en het geheel 2 minuten op matig vuur doorbakken.
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Verdeel de zoete patat, bakbanaan en de kouseband gelijkmatig op een bord; garneer met de hardgekookte eieren de roti saus.
Variatietip:
Varieer de kousenband met haricots of sperziebonen. Voeg gerookte kipfilet of vis aan de salad toe of een plakje verse Madam Jeanette peper voor een scherpere smaak.