reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 5. Eenpans Gerechten Ketjap Kip Heerlijk!

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Ketjap Kip Heerlijk!

Kookboek Bestellen

5. Eenpans Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Wokken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip:

Serveren met Sandhia's nasi of Sandhia's bami.

Variatietip:

Varieer de kippendijenfilet met varkenshaas of tahoe.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*