reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 13. Vis Gerechten Heri Heri met bakkeljauw

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Heri Heri met bakkeljauw

Kookboek Bestellen

13. Vis Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 4 personen.
35 minuten.
Kruidig.
Bakken.
 
Surinammseten
fajalobi
Ingrediënten:

Bereidingswijze:

STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen. 
STAP 2: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree,  Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
STAP 3: De eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout gaar koken, daarna uitlekken; zoete patat (in langwerpige plakjes) en bakbananen (in langwerpige plakjes) samen in water met een snufje zout gaar koken; de bakbananen na 5 minuten en de zoete patat na 10 minuten afscheppen. 
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bakkeljauw Gerechten en Kookvideo's

Serveertip:

Serveer de bakbanen, zoete patat, cassave en eieren op een schaal met de bakkeljauw; garneer met de selderij en de verse tomaat.  

Variatietip:

Frituur de cassave enkele minuten na het koken.

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Redactie
De cassave (gesneden) kun je krokant krijgen door het eerst in water half te koken en het daarna te frituren. Voor verkoopadressen op Curacao, zie http://www.surinaamseten.nl/curacaomarket.html
Omaira
Ik zou heel graag willen weten, hoe ik de cassave zo krokant (maar toch niet droog) kan bakken. Ook wil ik weten als alle Trafassie producten op Curacao te verkrijgen zijn bij Centrum en Mangusa; bij Mangusa heb ik ze niet gezien,vandaar mijn vraag! Thanks!
Naam:*
Email:*
Bericht:*