Bereidingswijze:
1. Gestoofde kippenbouten:
STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Voeg de kippenbouten (gehalveerd) hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur op.
STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in stukjes) en bruine suiker toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en 25 minuten met deksel op de pan stoven.
2. Surinaamse Bami: Surinaamse Bami
TIP: Probeer ook deze Surinaamse gerechten: Surinaamse Bami en Kookvideo's
Afbeeldingen bereidingswijze:
Serveertip:
Serveer de gestoofde kippenbouten met Surinaamse bami; schenk de saus erover.
Variatietip:
Garneer met Gebakken Banaan