reward
Surinaams Kookboek Bestellen
Home Recepten 8. Vlees Gerechten Gestoofde kippenbouten met Sandhia's bami

E-mail dit recept

Velden met een* zijn vereist.
Naam afzender:*
E-mail afzender:*
Naam ontvanger:*
E-mail ontvanger:*

Gestoofde kippenbouten met Sandhia's bami

Kookboek Bestellen

Surinammseten
8. Vlees Gerechten
Hoofdgerecht.
Voor 5 personen.
35 minuten.
Mild-Kruidig.
Bakken en Stoven.
 
Ingrediënten:
  • 1. Gestoofde Kippenbouten:
  • zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 3 (circa 500 gram) kippenbouten
  • 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl Trassie Trafasie (échte sandhia's trassie)
  • 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
  • 1 kleine tomaat
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 kop (150 ml) water
  • 2. Bami Trafasiesandhia's Bami

Bereidingswijze:

1. Gestoofde kippenbouten:
STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
STAP 2: Voeg de kippenbouten (gehalveerd) hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur op. 
STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in stukjes) en bruine suiker toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en 25 minuten met deksel op de pan stoven. 
2. sandhia-s BamiSandhia's Bami
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's

Serveertip:

Serveer de gestoofde kippenbouten met Sandhia's bami; schenk de saus erover.

Variatietip:

Garneer met Gebakken Banaan   

SWADISH KHANA!
NJANG SWIETIE!
SELAMAT MAKAN!
EET SMAKELIJK!
KOME DUSHI!

E-mailen E-mailen Delen met vrienden
Reageren
Naam:*
Email:*
Bericht:*